KEUKEN

Keukenchef

Geert Burema is eigenaar van ons restaurant. Hij houdt van puur en oorspronkelijk eten. Met visie en vakmanschap maakt hij gebruik van interessante, heerlijke en eerlijke producten voor bijzondere en smaakvolle gerechten.

Zo werken wij

Bij Merkelbach kennen we onze producten en producenten.

Onze met zorg geteelde groenten komen van de koude grond en veel van onze kruiden uit Park Frankendael.


HUIZE FRANKENDAEL

Groene beleving

Restaurant Merkelbach draagt de naam van de stadsbouwmeester Ben Merkelbach en bevindt zich in het koetshuis van het 18e-eeuwse Huize Frankendael. In de stijltuin, waar wij terras hebben, beleef je de seizoenen in de stad. 

Partijen en vergaderingen

Naast het restaurant zijn er in Huize Frankendael prachtige ruimtes.

De salons

Het koetshuis 

De boardrooms 

De ruimtes zijn beschikbaar voor groepen van 2 tot 300 personen. Bijvoorbeeld voor huwelijken, vergaderingen en private dining.

Meer informatie over Huize Frankendael vind je hier.

Ons verhaal

“Goed eten is geen elitaire aangelegenheid. Het restaurant is een plek waar kennis verspreid kan worden. Gasten kunnen leren waar het eten vandaan komt”

– Carlo Petrini, oprichter van Slow Food

Eigenaar Geert Burema is nauw betrokken bij Slow Food en het Slow Food Youth Netwerk. Hij is mede initiatiefnemer van de Slow Food Chefs Alliantie in Nederland.

Alliantiechefs willen hun gasten kennis laten maken met Lekker, Puur en Eerlijk voedsel:
gerechten die zijn gemaakt van authentieke, duurzaam geproduceerde, regionale en seizoensgebonden kwaliteitsproducten.

Bij Merkelbach kunt u ontspannen genieten van goed eten. U bent van harte welkom.

Het Team